Bedak Sejuk Tradisional | Putatan, Sabah

Bedak Sejuk Tradisional

Pada masa kini memang tak ramai yang masih mengamalkan penggunaan Bedak Sejuk diwaktu malam sebelum tidur kerana pada masa kini terlalu bayak produk-produk kecantikkan dan kosmetik di pasaran dan dalam banyak-banyak produk kecantikkan atau kosmetik tetapi resiko nya juga tinggi kerana untuk memastikan ianya berkesan dan dapat nampak kesan perubahan dalam masa singkat menyebabkan ada pengusaha produk kosmetik yang mengambil jalan mudah dengan menggunakan bahan-bahan terlarang sepertimana yang dimaklumkan oleh Pihak KKM baru-baru ini..

Tapi itu semua bukanlah tujuan utama kami tapi tujuan utama kami adalah ingin menjelaskan bahawa kalau kita sentiasa barangan tradisional ianya lebih mudah dan terjamin kulit kita bebas dari kesan kimia yang boleh memudaratkan kulit dan organ dalaman kita.

Banyak sebenarnya kelebihan pakai bedak sejuk ni.Bukan perempuan je boleh pakai,lelaki pun boleh. Jimat kos. dan cara pemakaian bedak sejuk ni pun bukan susah sangat dan diantara fungsi penggunaan Bedak Sejuk adalah :

# Melicinkan kulit muka
# Memberi kesegaran pada kulit
# Mengurangkan penghasilan minyak pada kulit muka
# Menanggalkan sel kulit mati
# Membantu menyejukkan kulit
# Membersih dan menegangkan wajah
# Membantu pengecutan jerawat
# Menghilangkan Ruam dan Gatal2 pada Bayi atau Kanak2

Bedak sejuk ni petua nenek moyang kita dahulu. Jangan Lupakan Tradisi Turun Temurun ini. Kalau tiada yang lama mustahil ada yang Baru.

Bahan :- Beras, Kencur Hidup, Kulit Kayu Manis, Akar Restu, Bunga Kesumba.

Harga : RM15.00 - 160gm 

Pembelian Online : Klik Sini

#BedakSejuk #BedakTradisional #BedakHerba #HerbaTurunTemurun #BedakSejukAsli #MyLabuanEnterprise #MenghaluskanKulit #MelicinkanKulit #RawatanTradisional #DiJaminSelamat #SesuaiUntukSemuaKulit #AsiaCity #ZoneKraftangan #MelicinkanKulit #MemutihkanKulitSecaraAlami #TanpaBahanKimia

Leave your comment