RSS

Blog

Sticker MIrrorCoat untuk Usahawan Produk

Percetakkan Sticker MirrorCoat untuk Usahawan Produk

Percetakan Sticker yang kami buat ada dua jenis iaitu jenis kertas dan jenis plastic dan harga Sticker mengikut jenis dan saiz.

Catalog Pilihan Sticker Sedia-Ada :
1 ) http://catalog.mylabuan.net

# Jika awak ada design dan kami cuma print dan cut saja.. Harga nya mengikut Saiz A3
# Sticker Kertas : RM15
# Sticker Plastik (Kalis Air) : RM20
# Lokasi Kedai kami di Putatan, Sabah
# Penghantaran Luar Sabah, Kos PosLaju : RM10 - RM13

# Tempahan lebih 300 Pcs :
# Penghantaran dengan PosLaju PERCUMA Seluruh Malaysia
# Penghantaran dengan Grab PERCUMA utk Sekitar KK, Putatan, Penampang (Jarak Kurang 10 Km dari Putatan)

Tempahan boleh dibuat melalui Website : https//rizqi.com.my
Atau boleh Juga Melalui WhatsApp :
http://wasap.my/60109525193
http://wasap.my/60198813858

#Sticker #Chop #RubberStamp #NameTag #Printing #ChopSyarikat #Covid19 #StickerMurah #StickerKueh #StickerLabel

Tiga Perkara Asas Memulakan Perniagaan

Apa perkara asas memulakan perniagaan?

Untuk memulakan perniagaan, anda perlu ada beberapa keperluan asas untuk memulakan perniagaan seperti dibawah.

# Kad Perniagaan (Business Card)

Bisnes kad adalah yang paling senang dibawa sebab saiz yang kecil dan boleh disimpan dalam wallet. Pastikan standby 1 kotak dalam kereta, 1 kotak atas meja
pejabat dan juga sekurang-kurangnya 10 keping dalam dompet.

# Chop Syarikat (Rubber Stamp)

Cop getah ni ibarat cop jari syarikat atau perniagaan anda. Bila nak buka akaun bank, mesti pegawai bank akan minta trading lesen, SSM, cop syarikat dan kehadiran tuan-punya syarikat atau pengarah.

Cop getah ada jenis biasa dan self-inking stamp yang ada ink yang boleh refill dan ganti pad.

# Flyers

Selain bisnes kad, flyers dan brosur ni pun perlu standby bila buat marketing.Pastikan sentiasa ada dalam beg dan juga dalam kereta. Flyers biasanya saiz A4/3 atau A5. Tak perlu terlalu besar, asalkan ianya mempunyai penerangan ringkas tentang perniagaan atau produk anda.

Kami di RizQi Stamp ada menyediakan Packages Pek Perniagaan yang lengkap dengan Business Card, Rubber Stamp dan Flyers

Jika anda berminat boleh menghubungi kami secara WhatsApp 60198813858

Jenis Name TAG

Jenis - Jenis Name TAG

Untuk makluman Name TAG yang biasa digunakan ada berbagai jenis tapi kali ini saya jelaskan jenis name tag yang dijual di RizQi Stamp | Putatan.

Jenis Name TAG yang biasa adalah yang menggunakan tulisan putih dan background hitam sama ada menggunakan PIN ataupun Magnet tapi jenis Name TAG ini juga ada dua jenis iaitu tulisan yang menggunakan Ukir atau jenis Engraving tapi yang kami jual adalah jenis biasa dan tulisan tidak menggunakan engraving seperti contoh dibawah :

Semuga dengan penjelasan ini memudahkan pelanggan untuk membuat tempahan Name TAG dari kami.

Tempahan boleh buat dengan Klik Sini

Jika ada pertanyaan boleh Call/WhatsApp : 60198813858

Apakah Kegunaan Sticker?
Sticker digunakan untuk pelbagai kegunaan daripada sebagai sticker nama buku sekolah, sticker produk dan juga sticker untuk perkhidmatan seperti tarikh service dan sebagainya.
Cara Menentuksn Saiz Rubber Stamp
Harga Rubber Stamp adalah berbeza mengikut Jenis Rubber Stamp dan Saiz. Kami di RizQi Stamp menyediakan perkhidmatan membuat Rubber Stamp Biasa dan Self Inking iaitu jenis yang sedia-ada ink dan tak memerlukan stamp pad.
Bagaimana Cara Mudah Order Chop Syarikat?
Chop atau Rubber Stamp ini ada dua jenis sama ada yang biasa iaitu yang perlu menggunakan stamp pad atau jenis yang sedia ada ink atau Self-Inking dan kalau pertanyaan yang terlalu umum seperti "Berapa harga kalau buat chop syarikat" Kmi ada penjelasannya untuk memudahkan anda membuat tempahan chop atau rubber stamp.
E-Tunai Rakyat | Insentif Kerajaan pada Rakyat Malaysia
E-Tunai Rakyat | Insentif kerajaan pada rakyat Malaysia
Shopping Cart Percuma..Jual Macam di Shopee atau Lazada

Shopping Cart Percuma

Adakah anda peniaga online dan selama ini buat promo di Media Sosial saja dan sekarang sepatutnya anda berubah ke penggunaan "Shopping Cart" yang mana ianya lebih sistematik dan lengkap setiap rekos jualan dan diantara kelebihan menggunakan Shopping Cart :

# Memudahkan anda mengira stok semasa

# Menyimpan Rekod pelanggan untuk memudahkan anda buat promosi pada pelanggan yang dah memang kenal anda.

# Tidak risau akaun ke blok dan sebagainya sebab ianya bukan media sosial yang ada berbagai syarat.

# Proses pembelian lebih mudah sebab ianya dilengkapi maklumat tentang sesuatu produk anda.

# Rekod dijamin selamat dan untuk maklumat lanjut tentang simpanan data boleh hubungi kami.

Lagipun untuk mendapatkan pelanggan baru lebih tinggi kos yang diperlukan daripada mengekalkan pelanggan sedia-ada dan menambah potensi jualan anda dimasa depan pada pelanggan yang dah biasa atau kenal dengan anda.

Sebagai Contoh boleh lihat di Website kami : https://rizqi.com.my

Shopping Cart ini ditawarkan PERCUMA jika barangan anda kurang dari 10 Produk dan jika lebih dari 10 Produk maka terpaksalah bayar untuk menggunakan perkhidmatan tersebut.

Untuk mendapatkan Packages PERCUMA ini anda boleh daftar dilink : http://ecwid.mylabuan.com

#FreeShoppingCart #eNiaga #ecommerce #BakulBelian #RekodPelanggan #SME #SesuaiUntukPerniagaanKecil #PerniagaanAtasTalian

Perniagaan Percetakkan Tanpa Modal
Sebagai contoh, anda jadi ejen untuk syarikat printing dengan kami. Kemudian, anda buat kerja-kerja pemasaran dan berusaha mencari dan mendapatkan pelanggan dapatkan pelanggan yang berminat untuk beli produk tertentu. Katakanlah pelanggan tersebut minat untuk dapatkan khidmat menempah chop syarikat atau jabatan, cetak kad perniagaan, cetak sticker atau lain-lain dah tentu anda boleh mendapatkan order tersebut dan datang berjumpa kami dan berbincang tentang harga dan cara pembayaran dan yang penting kedua pihak berpuas hati tentang sesuatu kerja yang nak buat.
Bedak Sejuk Tradisional | Putatan, Sabah
Pada masa kini memang tak ramai yang masih mengamalkan penggunaan Bedak Sejuk diwaktu malam sebelum tidur kerana pada masa kini terlalu bayak produk-produk kecantikkan di pasaran dan dalam banyak-banyak produk kecantikkan atau kosmetik yang ada resiko kerana untuk memastikan ianya amat berkesan dan dapat nampak kesan perubahan dalam masa singkat menyebabkan ada pengusaha produk kosmetik yang mengambil jalan mudah dengan menggunakan bahan-bahan terlarang sepertimana yang dimaklumkan oleh Pihak KKM.