Perniagaan Percetakkan Tanpa Modal

Perniagaan Percetakkan Tanpa Modal

Mungkin ramai akan berfikir ianya sesuatu yang agak mustahil melakukan perniagaan percetakkan tanpa modal tapi segalanya bergantung pada kesanggupan usaha kita untuk menjalankan perniagaan tanpa modal tapi sanggup berusaha untuk menambah pendapatan walaupun ianya memang sesuatu yang mencabar tapi In Sha Allah.. pasti berhasil berkat usaha dan dengan keizinan Allah S.W.T

Sebagai contoh, anda jadi ejen untuk syarikat printing dengan kami. Kemudian, anda buat kerja-kerja pemasaran dan berusaha mencari dan mendapatkan pelanggan dapatkan pelanggan yang berminat untuk beli produk tertentu. Katakanlah pelanggan tersebut minat untuk dapatkan khidmat menempah chop syarikat atau jabatan, cetak kad perniagaan, cetak sticker atau lain-lain dah tentu anda boleh mendapatkan order tersebut dan datang berjumpa kami dan berbincang tentang harga dan cara pembayaran dan yang penting kedua pihak berpuas hati tentang sesuatu kerja yang nak buat.

Peranan anda sebagai ejen adalah dapatkan maklumat penuh tempahan dari pelanggan, minta deposit ataupun bayaran penuh dari pelanggan tersebut, dan terus buat tempahan dengan kami. Dalam tempoh masa ini, anda perlu semak tempahan yang dibuat oleh pelanggan itu tadi diuruskan dengan baik.

Bila barangan tempahan tersebut dah siap pihak kami akan maklumakan atau hantarkan dengan PosLaju pada anda atau alamat pelanggan anda mengikut permintaan anda. Keuntungan yang anda dapat adalah dalam bentuk perbezaan harga yang ditawarkan oleh syarikat kami pada anda dan harga yang anda tawarkan kepada pelanggan.

Contoh Pengiraan / Keuntungan Runcit :

(1) Syarikat kami tawarkan harga sebanyak RM20 sebagai harga ejen untuk cetak t-shirt.

(2) Anda tawarkan harga sebanyak RM25 kepada pelanggan yang berminat untuk dapatkan servis percetakkan itu tadi.

(3) Keuntungan anda adalah perbezaan harga, iaitu RM25 – RM20, bermakna anda untung RM5 untuk sehelai t-shirt

(4) Jika pelanggan itu tadi menempah 1,000 helai t-shirt, bermakna anda untung RM5 x 1,000 = RM5,000

Menarik, bukan? Modal anda? Usaha anda untuk menyakinkan bakal pelanggan untuk dapatkan perkhidmatan ini dari anda dan juga masa yang anda laburkan untuk uruskan tempahan ini.

Produk dalam bidang percetakkan ini ada macam-macam. Bukannya terhad pada satu-satu jenis sahaja. Ada t-shirt, buat chop nama syarikat, membuat rubber stamp, kad perniagaan, sticker, kad jemputan kahwin, penyediaan laman web dan sebagainya.

Untuk buat tempahan, kita hanya perlu isikan borang tempahan, dan untuk lain-lain urusan, boleh deal melalui emel, fb atau whatsapp sahaja. Mudah, kan.

Lokasi Kedai :
RizQi Stamp | Putatan
Lot No 9, Grd Floor, Wisma TJR (Belakang MayBank Putatan)
Putatan Square, Jln JKR, Putatan
Lokasi kedai ( Google Map) : http://rizqistamp.mylabuan.biz
WhatsApp : 60198813858

izQiCopyCentre #PhotostatService #BusinessCardPrinting #TeeShirtPrinting #RubberStamp #RubberStampMaker #Chop #QualityRubberStamp #Stamping 
#BuatChop #SelfInkingStamp #PreInkStamp #TAGParking #PrintingPutatan #Photostat #Binding #StickerMurah #NormalRubberStamp #ChopBiasa #Laminating #PhotoIC #ChopSyarikat #ChopGetah #PembuatChop #RubberStampPutatan #Sticker #AgenPercetakkan #UsahaTanggaKejayaan #KuatBerusaha #Rajin #Jitu

Leave your comment